Bra nyheter om knäskador hos hundar

Ligament(knä) skador är vanliga ortopediska händelser hos hundar, särskilt om hundarna är super-aktiva och / eller älskar att jagaolika djur. Tyvärr, kan kirurgisk reparation av ett sönderslitet ligament bli dyrbart.

I en vetenskaplig studie som nyligen publicerades i Journal of American Veterinary Medical Association har en grupp överviktiga hundar som drabbats av ligamentskador i sina knän följts.

En grupp fick endast icke-kirurgiska behandlingar, vilket inkluderade antiinflammatoriska mediciner, viktminskning, och sjukgymnastik. Den andra gruppen hade kirurgi utförs på de drabbade knäna, plus antiinflammatoriska mediciner, viktminskning, och sjukgymnastik.

Som man kunde förvänta sig, hade den grupp som opererats plus de icke-kirurgiska behandlingar bättre, snabbare återhämtning, än den grupp som behandlades med endast icke-kirurgiska metoder.

Men vad som var intressant om slutsatserna i studien var att över två tredjedelar av hundarna i den icke-kirurgiska gruppen verkar vara tillbaka till full funktion inom ett års tid. Med andra ord, med antiinflammatoriska läkemedel, viktminskning och fysisk terapi enbart (utan operation), blev knäna fullt fungerande hos betydligt mer än hälften av patienterna. Goda nyheter om du inte har råd med en dyr operation direkt.

Knäskydd.

Dessa hängslen bidrar till att stödja knät medan ligamenten läker, hjälper till att påskynda processen och minska smärtan i samband med skadan. Hängslen erbjuds av en mängd på företag på nätet, bara sök efter "canine stifle brace” för att se de företag som säljer dem och för att få en uppfattning om priser, vilket kan variera kraftigt.

En annan är Adequan, vilket är ett FDA-godkända läkemedel för att hjälpa till att reparera skadat ledbrosk. Det fina med Adequan är att det inte finns några allvarliga långsiktiga biverkningar, plus att det faktiskt främjar läkning istället för att barata bort symtomen. Fråga din veterinär om det.

Tack Dr.Pinney för att jag fick lov att använda det på min hemsida/ Thank you Dr.P for allowing me to use this at my hp