Sedan 1972, när vi köpte vår första hund som var en korsning, har vi haft Lhasa Apso och en Schäfer. Schäfern var vår trogne vän och följeslagare och saknaden var enorm när vi var tvugna att låta henne somna in vid endast 9 års ålder. Genom en bekant fick vi höra att det fanns en Bearded Collie till salu hos kennel Heathervalley´s. Vi ringde till Marianne och redan nästa dag, på All Helgona afton kunde vi hämta hem honom. Det blev en hit. Detta lilla knyte tog våra hjärtan med storm och vi fastnade fullständigt för denna underbara ras.

Marianne tyckte vi skulle följa med på några utställningar och med det vaknade vårt intresse för utställningar. Det visade sig senare att Gassi inte var någon utställningshund.

Vi beslöt nu att titta efter en hund att ställa ut och henne fann vi på  
kennel Beardmarked´s. Nova är en underbar, lugn och självständig dam jämfört med vår virvelvind till hane. Det tog dock inte lång tid förrän hon visade vem som bestämde. Samma ras, men oj, vad olika.

I September 2006 fick vi ett nytt tillskott till familjen. En svart liten tik från kennel Kiaora, Tjeckien.  Ayio  är en tik med ett underbart temperament och är tänkt att vara en av avelstikarna på kenneln.
Novas första kull föddes i April 2007 och Della stannade kvar hos oss. December samma år föddes Novas andra kull och nu blev det en som stannade hos oss. Nova har visat sig vara en bra avelstik  som lämnar fina valpar både exteriört och mentalt. Alla våra hundar lever tillsammans med oss som familjemedlemmar.


 


Jag har deltagit i följande kurser anordnade av SKK

Uppfödning
Avel och Genetik
Anatomi
Valpning
Juridik

Vi har en liten väl planerad uppfödning i hemmiljö . De avelshanar vi kommer att använda är endast av Toppkvalitet och Högt Välmeriterade. Ett av verktygen vi använder oss av i vår research efter avelshane är Irena´s utmärkta site bcpedigree.


Våra valpar säljs enligt SKK:s regler
 
 
Avmaskade
• Veterinärbesiktigade
• Vaccinerade
• ID-Märkta
• Registrerade
• Inte före 8 veckors ålder
• 3 års försäkring mot dolda fel

Som valpköpare är du alltid välkommen att ringa oss om du har några frågor eller bara vill prata en stund om din hund.
Jag har genomgått följande Uppfödarkurser i SKK's regi :

Noggrannhet kommer från kunskap, kunskap kommer från passion


Vi hoppas du får en trevlig stund hos oss på vårt hem på nätet.

Anna-Lena