HD: B       IAK :  0,73%  5 generationer
DNA  CEA/CH  N/N (Free)
DNA prcdPRA  N/N (Free)

STAMTAVLA    
BREAKER GO FOR IT 
"Brisse"

Svart hane
Född 2013.07.12

Polsk Champion 
Polsk Grand Champion
RLD N

Flertalet BIR och BIM placeringar
BIG3

4:th BEST IN SHOW COUPLE med Ayio
JUNIOR  Winner Polen
Cruft kvalificeringar
Godkänt Vallanlagstest
Godkänt poäng lydnad i Start klass

SBC Bronsplakett - Utställning, GkVA, RLD N
Den här härliga killen har inte gjort oss besvikna, inte för en sekund. Han är en riktig All-roundbeardies som gör bra ifrån sig i ringarna såväl som på träningsplan, i fårhagen och i skogen spårande. Vid 3 års ålder hade han uppnått en hel del och jag är så stolt och glad över honom! Spår lade vi ned pga matte, istället blev det rallylydnad och brukslydnad.
 
WOW! Något jag aldrig tänkt på men nu har det hänt!! Vad jag älskar denna kille!
Brisse har efter godkänt championat i Polen erhållit 3 CACIB och har iom det fått en ny titel
POLSK GRAND CHAMPION!!
 
2019 NDS Gorzow Wlkp blev Brisse GRUPP 3:a. Underbara kille. Stort Tack till domaren
 
2018 IDS x 2 Sopot Polen BIM och BIR
 
 
Sann glädje! BIR!

Vem kan motstå denna härliga kille som ärvt sin mamma Ayio´s supertemperament? Inte vi i alla fall, så han stannade  hos oss. Att titta på bilden ovan är som att titta på Ayio´s vid samma ålder, samma underbara huvud och uttryck. Vid drygt 3 månaders ålder fick han följa med till brukshundsklubben och han charmade alla där. Det fanns inte en människa eller hund som han inte ville hälsa på, det känner vi igen !  Han är en snygg, glad prick med nyfikenhet och integritet, som gillar att träna. Dessutom är han smart som sin mamma, riktigt snabblärd. Pappa Mazarin är en riktig storfräsare i ringarna och en charmig kille. Jag hoppas mycket på Brisse i framtiden!

Brisse utvecklas till en toppenkille. Han har hälsat på fåren och fattade galoppen innan han ens kommit in i fårhagen! Så fort han såg den så reagerade han. Han har också börjat spåra. Det blir en riktig Allrounder av honom ser det ut som. Han har godkänt vallanlagstest.
 
Brisse har lämnat en fin valpkull hos oss och där sparar vi en hane och en tik. Mamma till kullen är vår MultiChampion Della, som även hon har Godkänt vallanlagstest.
 
Brisses officiella debut  i Sverige på en Nationell utställning
Domarkommentar: Härlig hane av bra modell. Fina proportioner i skallen, tillräcklig underkäke, härlig top-line, tillräcklig kropp för åldern, välvinklad fram och bak, fria rörelser dock ännu lös i fronten, vacker päls och färg.
 
Nationell Utställning Inowroclaw, Polen. Bästa Junior. BIS4 i Parklass
Brisse ställdes för första gången i Juniorklass dagen efter sin 9-månadersdag. Han blev Bästa Junior och förärades J-CWC!
Tillsammans med mamma Ayio visades han i Parklass och blev BIS4 bland 10 snygga ekipage!
 
Nationell utställning Grudziadz, Polen. Brisse Bästa Valp!
Här väntar vi på finalen, båda lite trötta efter en lång dag
 
2014.03.01 Bearded Collie Special, Årslev, Danmark

BRISSE BÄSTA VALP

Umärkt kritik från en rasspecialist, domare Lene Jacobsen DK: Fortrinlig type, livligt frimodigt temperament, maskulint hoved med korrekte proportioner, store mörke öjne, saksebid, veludfyldt forbryst og krop for alderen, god brystdybde, korrekte kropsproportioner, racetypiske og jordvindende bevegelser, en anelse snäv bag.
 
Brisse 2:a Bästa Valp på Nordskånska Kennelklubbens valputställning.
Domarkritik: Mycket trevlig helhet, vackert huvud, bra hals och rygg, bra djup och längd på bröstkorg, tillräckligt förbröst, bra vinklar fram och bak, bra ben och tassar, bra päls, rör sig med fina rörelser från sidan, något trång bak, trevligt temperament, välvisad.
Foto: Vanessa Fridström
Brisse 7 månader
 
Återigen har killarna samlats för en liten utställning och för att träffas. Den här gången var det i en sk. sporthall, men var mer som ett ridhus, kallt och rått, men hade ändå en bra mysfaktor.
Den här gången vann Brisse och blev BIM. BIR blev Nova som fick följa med den här gången!

Så har Brisse och hans två bröder gjort debut på en inofficiell utställning inomhus vid 4 månaders ålder. Oj, vad det var mycket att titta på, många hundar och människor. Alla 3 skötte sig med den äran, man kunde inte tro att det var första gången. Trots det så kunde alla tre slappna av och lägga sig efter att ha varit en runda i ringen. Brisse kom 2:a med HP. Zappa blev 1:a med Hp och Malte 3:a.
Domarkommentar för Brisse : Härlig hanvalp. Bra huvud o uttryck. Bra hals. Välvinklad fram och bak. Bra längd på kors och bra svanssättning. Rör sig bra från alla håll. Välpresenterad och välvisad.

Veckan efter bevistade vi återigen en utställning. Då var det Brisse som vann och alla 3 fick HP. Fina killar!Brisse 6 veckor